De vereniging

De vereniging Heemkundekring Vredewold-West is opgericht in 2003 en heeft volgens de statuten ten doel:

-Het in brede kring wekken van belangstelling voor en bevorderen van kennis over de heemkunde in het algemeen en die over de gemeente Marum in het bijzonder;

- Het onderzoeken en bestuderen van de verschillende aspecten die tot het begrip heemkunde behoren, zoals onder andere de - geschiedenis, het volksleven, het landschap, de bodem, het milieu en de ruimtelijke ordening;

- Het bewaren en/of beschermen van heemkundig gezien belangrijke roerende en onroerende goederen, zaken en voorwerpen, de volkstaal en oudheidkundige gegevens.

Voor het beleidsplan klikt u hier.

Het bestuur van de vereniging bestaat uit:

voorzitter:

Koos Vos
tel: (0594) 64 35 43

secretaris:

Wim Alberda van Ekenstein
tel: (0594) 64 28 35

penningmeester:

Henk v.d. Wijk
tel: (0594) 54 98 72

ledenadministratie:

Gonneke Teeuwen